Verdiepingsmodule ‘Paardencoaching & Trauma – deel 2’

Als vervolg op de opleiding Paardencoaching en Trauma – deel 1 is nu een verdiepingsmodule ontwikkeld die de ervaren paardencoach meeneemt en verder opleidt in het thema trauma.

Verdiepingsmodule
Deze verdiepingsmodule gaat dieper in op het fenomeen trauma vanuit het perspectief van paardencoaching en lichaamsgericht werken. Het gaat nu met name over jouw rol en houding als paardencoach in begeleidingsprocessen van cliënten waarbij trauma speelt. Daarnaast gaat het over het vergroten van traumasensitiviteit bij jou als begeleider. Dit vraagt van jou als paardencoach dat je al voldoende ervaring hebt opgebouwd met paardencoaching en de basiskennis bezit van begeleiding bij trauma. Deze basiskennis heb je al grotendeels verkregen in de eerste opleidingsmodule bij Caprilli, of in een soortgelijke opleiding.

In deze opleiding:
• leer je overlevingspatronen herkennen en krijg je handvaten aangereikt om met behulp van het paard nieuwe verbindingen te leggen,
• gaan we kijken naar het proces van hechting, het effect van trauma op hechting en de rol die paarden kunnen spelen bij het herstel van onveilige hechting/trauma,
• ervaren we de impact die paardencoaching heeft op het leren begrijpen van trauma en op welke manier het een positieve bijdrage kan bieden bij traumaverwerking,
• gaan we in de praktijk met de paarden aan de slag, zodat de deelnemers de intuïtie en waarneming leren aanscherpen,
• werken we met casuïstiek die de deelnemers zelf aandragen van waar je in de praktijk tegenaan loopt,
• word een actieve bijdrage en input verwacht van alle deelnemers.
Gezamenlijk werken we als groep toe naar een hoger niveau van waarnemen, werken met de intuïtie en het lichaamsbewustzijn, waarbij we leren met en van elkaar en de paarden.

Let op: Dit is géén opleiding tot traumatherapeut/behandelaar, maar is wel bedoeld om je verdiepende handvatten mee te geven hoe om te gaan met een cliënt met trauma.

Voor wie?
Deze opleiding is bedoeld voor paardencoaches die reeds de nodige kennis, kunde en ervaring opgebouwd hebben. Dit betekent in de praktijk dat je Gecertificeerd Basis Paardencoach* bent, inclusief de opleiding Paardencoaching & Trauma- deel 1.
Daarnaast heb je minimaal 100 uur ervaring gedurende tenminste één jaar in de bak als paardencoach. Het doel van deze verdiepingsopleiding is om jouw traumasensitiviteit als paardencoach en jouw stevigheid als begeleider verder te vergroten, zodat je veilig processen kunt begeleiden waarbij trauma speelt.
* Heb je elders je basisopleidjng(en) gedaan, neem dan even contact met ons op om te bespreken of je vooropleiding aansluit.

Door wie?
Deze verdiepingsmodule is in samenwerking met Jubine Nijmeijer ontwikkeld. Jubine is een ervaren paardencoach, trainster en meditatie/yogadocente met haar eigen praktijk in Pijnacker . Zij begeleidt dagelijks mensen in persoonlijke ontwikkeltrajecten, waaronder op het vlak van traumaverwerking, waarbij lichaamsgericht werken centraal staat.

Locatie en kosten
De opleiding omvat 3 praktijkdagen van 9.30 tot 16.00 uur die gegeven worden op onze locatie in Barneveld.
De kosten bedragen € 745,00 (btw-vrij). Hierbij inbegrepen zijn koffie/thee, versnaperingen, uitgebreide lunch, hand-outs en certificaat van deelname.

Studiebelasting
We vragen de deelnemers om tussen de opleidingsdagen door een casus voor te bereiden die ingebracht zal worden tijdens de praktijk met de paarden. Verder is het een praktijkgerichte opleiding, waardoor de studiebelasting tussen de trainingsdagen door in totaal circa 2 uur is.

Inschrijven
Wil je meedoen aan deze verdiepingsopleiding Paardencoaching en Trauma – deel 2, stuur dan een mail aan paul@caprillicoaching.nl.