Paardencoaching

Basisopleiding 2 – Systemische Paardencoaching

Nadat je kennis en ervaring hebt opgedaan in de Basisopleiding Paardencoaching,  is de Basisopleiding 2, Systemische Paardencoaching een verdieping en verbreding van het vak.

Systemische Paardencoaching
Er wordt weleens gezegd dat paarden* niet anders kunnen dan systemisch reageren. Daarmee wordt bedoeld dat paarden constant op de energie en invloeden uit hun omgeving (systeem) reageren. Bij mensen is dit in feite ook zo, alleen hebben wij geleerd om op een ‘gewenste’ manier te reageren en zijn daarmee een belangrijk deel van onze natuurlijke sensitiviteit verloren. Als een persoon in de omgeving van het paard komt, zal het paard op diegene gaan reageren. Maar behalve op diegene zelf, reageert het paard ook op de invloeden uit het systeem van deze persoon.

* Waar paard(en) geschreven staat, kan ook pony(’s) of ezel(s) gelezen worden.

Wat is een systeem?
Met systeem bedoelen we in deze context de familie-achtergrond van een persoon. We zien een persoon dus niet zozeer als individu, maar meer als onderdeel van zijn of haar familie-afkomst. En behalve de personen die daar een rol in spelen, kunnen ook belangrijke gebeurtenissen die daarin hebben plaatsgevonden van grote invloed zijn.

Voor wie?
De Basisopleiding deel 2, Systemische Paardencoaching is bedoeld voor mensen die al de Basisopleiding Paardencoaching hebben gevolgd en interesse hebben om enerzijds meer te leren over het systemische niveau waarop paarden kunnen reageren en anderzijds om zich meer te verdiepen en te verbreden binnen de paardencoaching.

Doel
Het doel van deze opleiding is om de deelnemers inzicht te geven en handvaten aan te reiken in hoe een paard informatie kan geven over systemische aspecten bij mensen. En daarnaast om een algehele verdieping en verbreding binnen de paardencoaching te verkrijgen. Hiertoe ga je werken met je eigen thema’s en ben je tevens observant en representant bij de sessies van je medecursisten. Zo krijg je aldoende ervaring met het inzetten van paarden op het systemische vlak en werk je tevens aan je persoonlijke ontwikkeling.

De opleiding
De opleiding bestaat uit twee blokken van twee dagen. Het eerste blok gaat over de ‘Verbinding met het Gezin van Herkomst’ en het tweede blok over ‘Het Persoonlijk Geweten’.

Blok 1 Verbinding met het Gezin van Herkomst
In dit blok kom je als deelnemer zelf bij het paard te staan om de verbinding met jouw eigen gezin van herkomst te laten spiegelen door het paard.

Blok 2 Het Persoonlijk Geweten
In dit blok raak je met behulp van het paard bekend met de dynamieken ‘ordening, binding en balans’ binnen het persoonlijk geweten.

Door zelf als cliënt bij het paard te staan, maar ook door representant en observator te zijn van je mede-cursisten, krijg je inzichten en leer je vaardigheden om tijdens je eigen begeleiding van paardencoachings-sessies de systemische dynamieken via het paard te herkennen en aan je cliënt te benoemen.

Belangrijk om te weten is dat deze Basisopleiding deel 2, Systemische Paardencoaching een verdieping en verbreding is binnen het coachen met paarden. De opleiding geeft in die zin niet alle ins en outs van het systemisch werk in het algemeen. Hiertoe verwijzen we je graag naar onze Opleiding Systemisch Werk (zie website).

Data en locatie
De Basisopleiding deel 2, Systemische Paardencoaching bestaat uit twee blokken van twee aansluitende dagen van 9.00 tot 16.00 uur en wordt gegeven op onze eigen locatie in Barneveld. De actuele data per blok kun je vinden onder de agenda van website www.caprillicoaching.nl.

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen € 995,00 btw-vrij. Hierbij inbegrepen zijn koffie/thee, versnaperingen, uitgebreide lunch en certificaat van deelname. De opleiding gaat door bij minimaal zes deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is elf.

Eigen paard
Indien je een eigen paard hebt en graag met hem/haar wilt oefenen, is het mogelijk om deze mee te nemen naar de trainingsdagen. Op onze locatie zijn ruime stallen aanwezig waar gebruik van gemaakt kan worden. Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor de trailer.

Opgeven
Wil je meedoen aan de opleiding, stuur dan een email aan info@caprillicoaching.nl. Je krijgt een inschrijfformulier toegestuurd dat je kunt invullen en aan ons terugsturen. Je deelname is definitief na ontvangst van het ingevulde inschrijfformulier.

Download hier de folder Basisopleiding 2, Systemische Paardencoaching in PDF format.