Over Caprilli Coaching & Training

De naam Caprilli

paardje_kleur_Coaching-training-small

De naam ‘Caprilli’ is afgeleid van de Italiaanse luitenant Frederico Caprilli (1868-1907), die een meer comfortabele zit uitvond voor de ruiter, om te paard over een hindernis te springen. Vroeger ging men achterover zitten tijdens een sprong, wat zowel voor de rug van het paard als ook voor de ruiter belastend was. Luitenant Caprilli bedacht om juist vóórover te gaan zitten, zodat het paard zijn rug beter kon gebruiken om te springen en de ruiter beter kon meegaan met de sprong. Deze ‘verlichte zit’ wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt in de springsport.

Tegenwoordig bestaat in de paardensport de ‘Caprilli-proef’. Dit is een behendigheidsproef van dressuur, gecombineerd met een aantal hindernissen tussendoor. Bij Caprilli Coaching & Training staat de behendigheidsproef symbool voor het leven en de hindernissen voor te nemen uitdagingen. Belangrijk hierbij is dat het voor de paarden die ingezet worden in de begeleiding van mensen, niet belastend is. Anders zouden wij deze vorm van coaching niet doen.

Visie en Missie Caprilli

Visie

Zoveel mensen die met spanning lopen. En zoveel problemen die daardoor ontstaan. Met evenzoveel negatieve effecten op elkaar en de natuur. Dat moet toch anders kunnen? Het is onze visie dat wij mensen zelf de taak en verantwoordelijkheid hebben om voor onszelf te zorgen. En vanuit jezelf ook voor de mensen, dieren, natuur en eigenlijk de hele wereld om je heen. Daarvoor is een verschuiving nodig van ons denken, ons hoofdbrein, naar ons voelen, ons hart- en buikbrein. Het enige dat we daarvoor hoeven te doen, is beginnen met ontspannen. Zelf tot ontspanning komen, vinden we moeilijk. Mensen houden vast aan gewoontes en patronen. Je door iemand anders laten vertellen wat je zou moeten veranderen, werkt vaak averechts. Maar dieren komen altijd bij ons binnen. Door dieren voelen we ons gezien, gewaardeerd en geaccepteerd. Dieren zijn zuiver, en naar dat gevoel zijn wij (onbewust) weer op zoek.

Dieren hebben wij mensen al eeuwenlang ingezet en gebruikt voor onze behoeften. En zij hebben dat geaccepteerd, voor zover ze al een keuze hadden. Nu worden we ons steeds bewuster dat we veel van dieren kunnen leren. En dan gaat het met name om ontspanning, plezier en levenslust terugvinden. Dieren kunnen nu ingezet worden om ons mensen te helpen weer terug te komen bij jezelf. Om te ontspannen, in je kracht te staan, compassie te voelen voor de levende wezens om je heen. Kortom: voor ‘to be’, om weer te ‘zijn’. Wat daarbij essentieel is, is dat dit niet meer gaat ten koste van dieren. Mensen, dieren en alle andere levende wezens hebben evenveel recht op leven en om gerespecteerd te worden om wie ze zijn. Niets meer en niets minder.

Missie

Het is onze missie om mensen te helpen terug te keren naar hun zijn. Op een fijne en ontspannen manier, omdat je het graag wilt en omdat het goed voelt. Omdat je van daaruit jezelf kunt zijn en weer van betekenis voor anderen. Want dat is waar wij mensen blij van worden; dat je van waarde kunt zijn voor anderen, of dat nou mensen, dieren of de natuur betreft. Door het inzetten van de paarden kunnen we heel veel mensen helpen om weer tot zichzelf te komen. Zonder dat het de paarden schaadt, want wij mensen hebben paarden lang genoeg gebruikt voor onze eigen behoeften, zonder er bij stil te staan hoe dit voor de paarden was.

Door de paardencoaching kunnen we mensen snel en duurzaam helpen. Tevens worden onze klanten en deelnemers zich bewust van de gevoeligheid, de sterke verbindingskracht en de liefde van paarden voor mensen. Als wij ze goed behandelen, dan komt er alleen maar compassie en respect terug. Als je eenmaal op deze indrukwekkende manier in contact bent geweest met een paard, dan kun je hem of haar nooit meer zien als een ‘dier’. Het wordt een persoonlijkheid met wie je verbonden bent geweest. Er is nog veel te doen in de ontspanning en bewustwording van mensen. Maar er is tijd. Wij zetten ons al sinds 2008 daarvoor in en zullen dat volhouden totdat we niet meer kunnen. Het vooruitzicht vervult ons met vreugde en compassie.

Mensen achter Caprilli Coaching & Training


Sylvia Bosveld

Sylvia is haar carrière begonnen in de financiële dienstverlening. Hier heeft zij ruime ervaring opgebouwd in de zakelijke en commerciële kanten van het bedrijfsleven. Zij merkte echter al gauw dat in deze wereld de contacten tussen mensen vaak niet optimaal en oprecht zijn. Na een persoonlijke aardverschuiving in 2006 en de nodige uitdagingen die dat met zich meebracht, is zij zich gaan ontwikkelen tot coach en trainer en daarbij paardencoaching gaan inzetten. Zodoende wil zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen, die meer contact met zichzelf en anderen willen maken. Samen met haar partner Paul deelt ze haar privé-leven, werk en passie voor paarden.

Paul Tonino

Paul heeft een logistieke achtergrond en is jarenlang manager geweest in deze branche. Daar heeft hij leidinggevende rollen gehad op het gebied van marketing, sales en financiën. Ook Paul heeft sinds zijn vroege jeugd een passie voor paarden. Nadat hij Sylvia in 2009 is tegengekomen, is hij privé en werk met haar gaan delen. Nu is Paul samen met Sylvia de drijvende kracht achter Caprilli en verzorgt hij alle activiteiten op het gebied van planning, organisatie, administratie, ontwikkeling en uitvoering. En natuurlijk het onderhoud van de locatie.

Onder het mom van ‘de gekste foto’s zijn vaak het leukst’, willen we je deze foto’s niet onthouden:

De foto’s zijn gemaakt door Natasja den Otter van ‘By OT’ (E. info@byot.eu / M. 06 27 07 29 27)

Caprilli Coaching & Training op Youtube!

*