Over Caprilli Coaching & Training

paardje_kleur_Coaching-training-smallDe naam ‘Caprilli’ is afgeleid van de Italiaanse luitenant Frederico Caprilli (1868-1907), die een meer comfortabele zit uitvond voor de ruiter, om te paard over een hindernis te springen. Vroeger ging men achterover zitten tijdens een sprong, wat zowel voor de rug van het paard als ook voor de ruiter belastend was. Luitenant Caprilli bedacht om juist vóórover te gaan zitten, zodat het paard zijn rug beter kon gebruiken om te springen en de ruiter beter kon meegaan met de sprong. Deze ‘verlichte zit’ wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt in de springsport.

Tegenwoordig bestaat in de paardensport de ‘Caprilli-proef’. Dit is een behendigheidsproef van dressuur, gecombineerd met een aantal hindernissen tussendoor. Bij Caprilli Coaching & Training staat de behendigheidsproef symbool voor het leven en de hindernissen voor te nemen uitdagingen. Belangrijk hierbij is dat het voor de paarden die ingezet worden in de begeleiding van mensen, niet belastend is. Anders zouden wij deze vorm van coaching niet doen.

Mensen achter Caprilli Coaching & Training

Sylvia Bosveld

Sylvia is haar carrière begonnen in de financiële dienstverlening. Hier heeft zij ruime ervaring opgebouwd in de zakelijke en commerciële kanten van het bedrijfsleven. Zij merkte echter al gauw dat in deze wereld de contacten tussen mensen vaak niet optimaal en oprecht zijn. Na een persoonlijke aardverschuiving in 2006 en de nodige uitdagingen die dat met zich meebracht, is zij zich gaan ontwikkelen tot coach en trainer en daarbij paardencoaching gaan inzetten. Zodoende wil zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen, die meer contact met zichzelf en anderen willen maken. Samen met haar partner Paul deelt ze haar privé-leven, werk en passie voor paarden.

Paul Tonino

Paul heeft een logistieke achtergrond en is jarenlang manager geweest in deze branche. Daar heeft hij leidinggevende rollen gehad op het_MG_4893 gebied van marketing, sales en financiën. Sinds 2007 heeft hij een re-integratiebureau voor mensen die hun eigen onderneming willen starten. Door zijn praktische en effectieve aanpak, heeft Paul een slagingspercentage bij trajecten voor startende ondernemers weten te behalen van 88%! Ook Paul heeft sinds zijn vroege jeugd een passie voor paarden. Nadat hij Sylvia in 2009 is tegengekomen, is hij privé en werk met haar gaan delen en daarbij ook de paardencoaching gaan inzetten voor startende ondernemers. Door de grote effectiviteit van een sessie paardencoaching, hebben de startende ondernemers een grote voorsprong op collega-ondernemers!

Caprilli Coaching & Training op Youtube!