Top Locatie

Top Locatie voor zowel mens als paard

Sinds de zomer van 2016 hebben wij onze eigen locatie in Barneveld, het midden van het land. Een prachtboerderij met voldoende opstallen om alles te kunnen verwezenlijken van wat wij wilden.

In de jaren daarvoor hebben we ons bedrijf opgebouwd door gebruik te maken van diverse locaties. Zo zijn we begonnen op een stoeterij met Friese paarden, zijn toen verplaatst naar een particulier met binnenbak en trainingslocatie, toen naar een zorgboerderij en daarna dus naar onze eigen plek.

Het werken op de diverse locaties heeft ons veel geleerd. Zo wisten we feilloos wat we wel en niet wilden als we ooit onze eigen plek zouden hebben. Een belangrijk daarbij aspect is privacy. In het werken met mensen die vaak met spanning en psychische uitdagingen te maken hebben, wil je niet dat er een voorbijganger even gezellig komt buurten en vragen wat je aan het doen bent. Ook de factor lawaai is belangrijk, want als er omgevingsgeluiden van machines en mensen zijn en je kunt je niet meer verstaanbaar maken bij je klant en andersom, dan is dat op z’n zachtst gezegd niet handig.

In het zoeken naar onze ideale plek, waren we dus heel kieskeurig in wat we wel en niet wilden. Een aantal jaren lang hebben we het interent afgestruind naar boerderijen die te koop of te huur werden aangeboden. Het is heel leuk en leerzaam geweest om daar langs te gaan en dit zagen we echt als een hobby. Toen we uiteindelijk op onze huidige boerderij aankwamen, viel als het ware een groot centraal puzzelstuk op z’n plaats. En hoe gek het ook klinkt; vanaf het allereerste moment voelden wij en de paarden ons hier helemaal thuis.

Wat onze locatie echt TOP maakt, is dat het vrij in het buitengebied ligt, waarbij we dus maximale privacy hebben. Bij de ingang hangt een bord dat bezoekers alleen op afspraak welkom zijn, dus er komen geen mensen onverwacht gezellig langs. De inrichting van de bak, het toiletgebouw en de instructieruimte hebben we netjes en gezellig gemaakt, zodat iedereen zich hier thuisvoelt. In de instructieruimte was het voor ons belangrijk om een echte houtkachel te hebben, waaraan je je kunt opwarmen als je uit de bak komt. En die is er gekomen natuurlijk.

Verder hebben we op het terrein veel land voor de paarden en eigen hooi, maar ook een goede accommodatie om de paarden beweging te kunnen geven. We hebben een gedraineerde buitenbak, maar rijden nog het vaakst op de galopbaan van 600 meter in de rondte, gewoon omdat het leuk is! Langs de baan zijn diverse crosshindernissen geplaatst, zodat je hier en daar ook een sprongetje kunt nemen. We hebben jaarlijks in het voorjaar aanvragen van eventing ruiters die hier willen komen trainen. Een nieuw project is een springvijver en springheuvel langs te baan, waar je overheen, doorheen en langsheen kunt rijden.

Ook zijn we bezig om de beplanting terug te plaatsen die door de vorige eigenaar is weggehaald. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening met de omgeving, zodat de vogels, hazen, insecten en andere dieren een veilig onderkomen en voldoende te eten hebben. We volgen de ontwikkelingen van biodynamisch eten van eigen land en hebben een moestuin, boomgaard, fruitstruiken en zijn bezig met de aanleg van een voedselbos