Caprilli op PTSS bijeenkomst

Op 20 november 2015 hebben wij ons gepresenteerd op de bijeenkomst van het Meldpunt Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) van Politiekorps Zuidholland.

Binnen het politiekorps is steeds meer aandacht voor medewerkers die te maken hebben met PTSS. Er worden bijeenkomsten georganiseerd waar betreffende medewerkers informatie krijgen over hun rechtspositie en over programma’s voor behandeling hiervan. Caprilli Coaching & Training heeft op deze bijeenkomst uitleg gegeven over wat paardencoaching inhoudt en wat dit kan betekenen voor mensen die aan een Post Traumatisch Stress Stoornis leiden. Wij maken met de paardencoaching ook onderdeel uit van het aanbod van de BNMO en De Basis in Doorn, die al langere tijd programma’s aanbieden voor veteranen en militairen met trauma’s.

De reacties op onze presentatie en op wat paardencoaching kan betekenen voor mensen met PTSS, waren hartverwarmend en zeer enthousiast. Er werd erg veel doorgevraagd op hoe dit dan werkt, waarom paardencoaching zo goed werkt en op welke manier dit ingezet zou kunnen worden voor politiemensen met PTSS. We zijn in overleg over welke vervolgstappen er genomen gaan worden.