Opleiders Netwerkclub

Naar aanleiding van onze samenwerking met Wendela den Tonkelaar van het Centrum voor Paardencoaching in het Aeres project ‘Paardencoaching voor ex-kankerpatienten’, hebben we gemerkt dat het leuk en interessant is om als opleiders van elkaar te leren en ervaringen met elkaar te delen. Als dit tussen ons kan, waarom dan ook niet met andere opleiders? Er is al interesse getoond vanuit andere opleiders om hier ook aan mee te doen.

Om die reden gaan we een ‘Opleiders Netwerkclub’ opzetten voor opleiders die hierin interesse hebben, zodat we ons gezamenlijk verder kunnen ontwikkelen. Juist door ons te verdiepen in elkaars werkwijzen, kunnen we het vak paardencoaching nog steviger in de markt zetten. De diversiteit en eigenheid van de verschillende opleiders maakt het interessant om een brede markt van doelgroepen te bereiken.

Tevens biedt dit een mooie gelegenheid om elkaar te helpen als het gaat om aansluiting bij organisaties zoals de NRTO, waarmee de kwaliteit van opleiders gewaarborgd blijft. En hoe fijn is het als we elkaar kunnen motiveren en ondersteunen bij een nieuw verschijnsel zoals het STAP-budget?! Het zou voor een volgende nieuwe ontwikkeling een hoop tijd, moeite en kosten schelen als we dit met elkaar kunnen oppakken.

En als de opleiders zich gezamenlijk steeds meer specialiseren in de paardencoaching, dan kunnen we straks ook op internationaal niveau onze professionaliteit laten gelden. Want als er één land voorop loopt in de paardencoaching, dan is dat Nederland wel. Althans, dat is onze overtuiging. 😉 Komend jaar gaan we hier meer vorm aan geven.