Onder punt 1 ‘Grootste opleider van Paardencoaching in Nederland’ is te lezen hoe onze opleidingen zijn ontstaan. Het modulaire en daarmee flexibele systeem dat wij hebben ontwikkeld met onze opleidingen, heeft vooral te maken met de vraag vanuit de markt, maar ook met ons idee dat je reeds gedane kennis en kunde niet dubbel hoeft te doen.

Zowel Paul als Sylvia komen uit de bedrijvenwereld en hebben daar veel cursussen en trainingen gedaan op het vlak van communicatie en samenwerking. Eenmaal bezig met de opzet van Caprilli Coaching & Training, hebben we beiden een opleiding Algemene Coaching gedaan. Nu haal je uit iedere opleiding wel weer nieuwe informatie en inzichten, maar veel van de stof was voor ons bekende materie. Dat vonden wij zonde van onze tijd, energie en vooral ook de kosten. Dat wilden wij voor onze eigen opleidingen dus voorkomen.

Ook wetende dat veel mensen zich bij ons inschrijven voor de Basisopleiding Paardencoaching, omdat ze persoonlijke interesse hebben in hoe het werkt met ‘spiegelen bij paarden’. Dit kan zijn omdat ze zelf een paard hebben en meer begrip willen krijgen in wat hun paard hen probeert te vertellen met zijn of haar gedrag en reacties. Maar ook om te peilen wat ze zelf uitstralen en hoe een ‘ander’, het paard in dit geval, daar heel zuiver op reageert.

Het valt ons op dat mensen de Basisopleiding Paardencoaching ook kunnen gebruiken als een reflectiemoment van ‘wat vind ik leuk om te doen’? ‘Vroeger was ik een paardenmeisje en wilde ik altijd werken in de paarden, maar ik heb een hele andere richting gekozen’. ‘Nu heb ik een burn-out gehad, of zit er tegenaan, en wil ik gaan doen waar ik écht blij van word en energie van krijg’.

En dan hebben we natuurlijk nog de mensen die echt professioneel paardencoach willen worden en/of dit combineren met hun huidige baan. Dan is de Basisopleiding Paardencoaching een hele mooie opstap om te kijken of het echt iets voor je is en wat je ermee zou willen doen. Onze ervaring is dat de meeste mensen alleen maar meer ‘honger’ krijgen naar de paardencoaching en dus kiezen voor een volgende module waar ze de meeste behoefte aan hebben. De echte ‘diehards’ zijn zo enthousiast, dat ze twee of drie opleidingen tegelijkertijd doen.