Themadag Hersenen en Paardencoaching, 03-04-2019

De inzet van dieren in coaching en/of therapie krijgt steeds meer bekendheid. Steeds meer mensen en kinderen ervaren de confronterende, maar vooral ook liefdevolle en helende effecten van de dieren.

Op de themadag ‘Hersenen en Paardencoaching’ (waar paard staat, kunnen ook andere dieren gelezen worden) zullen we ingaan op de werking van onze hersenen. Je kunt de hersenen op meerdere manieren indelen. Tijdens deze themadag zullen we de functie van het reptielenbrein (hersenstam), zoogdierenbrein (limbisch systeem) en het menselijk brein behandelen. En uiteraard leggen we de link van de werking van ons brein met de inzet van de dieren. Wat gebeurt er in ons brein tijdens coaching en/of therapie? Wat maakt nu dat de inzet van dieren zo helpend is? Maar ook, hoe herkennen we bij onze cliënt welk gedeelte van het brein actief is? En hoe kunnen wij ons als coach of therapeut daar steunend in opstellen naar onze cliënt?

Deze dag bevat meer theorie dan je gewend bent van Caprilli Coaching & Training. Je krijgt een gedegen uitleg over de werking van hersenen, reflexen en beelddenken. Daarnaast zullen we de theorie direct in de praktijk brengen en dit uitwerken bij de paarden. Je krijgt ook een aantal oefeningen waarmee je de cliënt kunt steunen in het meer laten samenwerken van zijn/haar linker- en rechterhersenhelft.

Deze thema dag wordt gegeven door Annet Lekkerkerker die voor ons ook de Opleiding Paardencoaching voor Kinderen verzorgt.

Hoe vaak, waar en kosten?
De themadag omvat 1 praktijkdag van 9.30 tot 16.00 uur en wordt gegeven bij Caprilli Coaching & Training op de Ruitenbeekweg 127, 3771 SK in Barneveld (Lunteren).

De kosten bedragen € 200,00 voor Caprilli Coaches en € 245,00 voor niet-Caprilli Coaches. Hierbij inbegrepen zijn koffie/thee, versnaperingen, uitgebreide lunch en certificaat van deelname. Genoemde bedragen zijn btw-vrij.

Opgeven
Wil je meedoen aan deze themadag, stuur dan een mail aan info@caprillicoaching.nl. Je krijgt een inschrijfformulier toegestuurd dat je kunt invullen en aan ons terugsturen. Jouw inschrijving is definitief wanneer wij het ingevulde formulier hebben ontvangen.

Download hier de folder Themadag Hersenen en Paardencoaching in PDF format.