Dementie

Paardencoaching en Dementie introductie dag, 08-11-2021

De themadag Paardencoaching en Dementie is een introductie en kennismaking met de wijze waarop paarden en pony’s ingezet kunnen worden voor mensen met dementie. Deze dag is vooral bedoelt van iedereen die met dementie te maken hebben in hun omgeving. Dit kunnen familieleden zijn maar juist ook iedereen die met dementerende mensen werken en hier mee te maken hebben. Je hoeft dus geen paardencoach te zijn om aan deze dag deel te nemen en te ervaren hoe geweldig paarden en pony’s ingezet kunnen worden voor deze doelgroep.

Paardencoaching en Dementie
De groep mensen die lijdt aan dementie wordt steeds groter. Mede daardoor is er meer aandacht voor deze doelgroep, zoals voor woonvormen, de verzorging, begeleiding en behandeling. Het inzetten van paarden in de begeleiding en behandeling van mensen met dementie is nog relatief nieuw in Nederland. Uit ervaringen in het buitenland blijkt dat het werken met paarden en pony’s een groot positief effect heeft op deze doelgroep.

Opleidingsdag voor familieleden en mantelzorgers
De doelstelling van deze opleidingsdag bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste het opdoen van kennis over dementie, voorkomende vormen van dementie en begeleiding van mensen met dementie in verschillende fasen van de ziekte. Ten tweede het opdoen van kennis over het inzetten van paarden in de begeleiding van mensen met dementie. De opleiding bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk, waarin de genoemde onderwerpen worden behandeld. Bovendien wordt aandacht besteed aan paardencoaching voor de mantelzorger zelf.

Na het volgen van deze dag weet je:

Wat dementie is
Wat veel voorkomende vormen van dementie zijn
Welke fasen onderscheiden kunnen worden
Wat passende begeleidingsvormen zijn in de verschillende fasen van dementie
Hoe je paarden als hulpmiddel kunt inzetten in de begeleiding van mensen met dementie
Wat belangrijke aandachtspunten zijn bij het inzetten van paarden bij dementie
Wat paardencoaching voor de mantelzorger kan betekenen
Deze opleidingsdag wordt gegeven op maandag 8 november 2021 van 9.30 tot 16.00 uur.

Inschrijven voor deze dag kan gemakkelijk via onderstaande link. Voor meer informatie kan je ons een mail sturen naar info@caprillicoaching.nl