Opleiding Systemisch Coachen

Opleiding Systemisch Coachen, start 04-10-2022

Opleiding Systemisch Coachen

De Opleiding Systemisch Coachen is bedoeld voor mensen die al werken als coach of begeleider en die zich verder willen verdiepen in de systemische dynamieken die bij ieder mens spelen. Door hier meer inzicht in te krijgen én concrete interventies te kunnen inzetten, wordt het mogelijk om op een dieper niveau te kunnen werken, waardoor de coachee of cliënt effectiever en duurzamer geholpen kan worden. De opleiding is een welkome aanvulling op de Basisopleiding 2, Systemische Paardencoaching van Caprilli Coaching & Training, maar kan ook los daarvan gevolgd worden.

In de opleiding komen vier blokken aan bod die ieder twee aaneengesloten dagen in beslag nemen.

In blok 1 leer je algemene kennis over systemen en de werking van de gewetens.
In blok 2 leer je diverse dynamieken die binnen systemen kunnen spelen en krijg je
gereedschappen om systemisch te kunnen werken.
In blok 3 leer je verschillende interventies te doen binnen het systemisch werk.
In blok 4 leer je systemisch te coachen met behulp van diverse werkvormen.

Deze opleiding Systemisch Coachen is in eerste instantie gericht op het kunnen inzetten van systemische coaching in de begeleiding van mensen. Voor het geven van hele opstellingen raden wij aan nog een vervolgmodule te doen die speciaal gericht is op het geven van opstellingen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Praktische informatie:
De opleiding Systemisch Coachen omvat 8 praktijkdagen opgedeeld in 4 blokken van 2 dagen die duren van 09.30 tot 16.00 uur die op de locatie in Stroe wordt gegeven. De trainer is Mieke Kox van het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW)

We raden aan om tussen de opleidingsblokken door praktijkervaring op te doen, de syllabus (meerdere keren) te lezen en eventuele andere boeken te lezen over systemisch werk. De studiebelasting komt hiermee op ongeveer 4 uur per week.

De kosten bedragen € 1.995,00 (btw-vrij). Hierbij inbegrepen zijn koffie/thee, versnaperingen, uitgebreide lunch, Syllabus en certificaat van deelname.

De trainingsdagen zijn:

Blok 1: dinsdag 20 en woensdag 21 september 2022
Blok 2: dinsdag 4 en woensdag 5 oktober 2022
Blok 3: dinsdag 8 en woensdag 9 november 2022
Blok 4: dinsdag 13 en woensdag 14 december 2022

Wil je meedoen aan de opleiding Systemisch Coachen, gebruik onderstaande link om je in te schrijven.

Meer informatie over de opleiding tref je HIER aan.