Verlies & Rouw

Opleiding Paardencoaching en Verlies & Rouw, start 25-04-2023

Op dinsdag 25 april 2023 starten wij met de nieuwe vierdaagse opleiding ‘Paardencoaching en Verlies & Rouw’!

Deze bijzondere module is speciaal ontwikkeld voor paardencoaches die de basis van paardencoaching al onder de knie hebben. De opleiding biedt enerzijds een stuk theorie waarin de begrippen verlies en rouw worden behandeld. Anderzijds is het vooral veel lichaamsgericht ervaren met het paard wat spanning in je lichaam doet en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. Dit is namelijk exact waar paardencoaching om gaat en wat je cliënten ook ervaren. Daarnaast krijg je tools en technieken aangereikt die je kunt gebruiken om paarden op een veilige en verantwoorde manier in te zetten als hulpmiddel in de begeleiding van mensen die te maken hebben met verlies en rouw.

Let op: deze opleiding heeft niet als doel om jou te leren hoe je verlies en rouw bij mensen kunt behandelen! Dit is geen opleiding tot therapeut of behandelaar. De opleiding is bedoeld om je handvaten mee te geven voor de begeleiding van mensen met spanning tijdens een sessie paardencoaching en waarbij zich verlies en rouw verschijnselen kunnen voordoen.

Tijdens de opleiding worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Na de vier praktijkdagen heb je de uitgangspunten geleerd van hoe je mensen kunt begeleiden die verschijnselen laten zien van verlies en rouw tijdens een sessie paardencoaching. Bij afronding van de opleiding krijg je een certificaat van deelname uitgereikt.

De trainster van deze opleiding is Marieke Blankers – van Loon. Marieke heeft deze opleiding mede vormgegeven en is op het gebied van verlies en rouw een deskundige te noemen. Zeker de combinatie die zij maakt met het inzetten van paarden, zorgt ervoor dat de methodieken die Marieke toepast buitengewoon goed werken.

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die al de Basisopleiding Paardencoaching (Basis 1) hebben gevolgd en die interesse hebben om meer te leren over wat je wel en niet kunt doen tijdens een sessie paardencoaching als blijkt dat je cliënt verschijnselen van verlies en rouw laat zien.

De opleiding omvat 4 praktijkdagen van 9.30 tot 16.00 uur die gegeven worden op onze locatie in Barneveld. We vragen de deelnemers om de syllabus goed door te lezen. Verder is het een praktijkgerichte opleiding, waardoor de studiebelasting circa 2 uur per opleidingsdag is.

De kosten bedragen € 995,00 (btw-vrij). Hierbij inbegrepen zijn koffie/thee, versnaperingen, uitgebreide lunch, syllabus en certificaat van deelname.

De trainingsdata zijn:
Di 25-04-2023
Di 02-05-2023
Di 16-05-2023
Di 30-05-2023

Wil je meedoen aan de opleiding Paardencoaching en Verlies & Rouw, gebruik dan onderstaande link om je in te schrijven.

Voor meer informatie over de opleiding, download hier de folder Opleiding Paardencoaching Verlies en Rouw