Basisopleiding Paardencoaching

Basisopleiding Paardencoaching, start 15-10-2019, nog 1 plaats beschikbaar

In de Basisopleiding Paardencoaching leer je met name praktische technieken om paarden op een goede en veilige manier in te zetten als hulpmiddel in de begeleiding van mensen. Hierbij speelt je persoonlijke ontwikkeling ook een belangrijke rol. De opleiding is op MBO-HBO niveau. Hierbij gaan wij niet uit van je intelligentie (IQ), maar wel van de mate waarin je in staat bent om je persoonlijk te ontwikkelen, je bereid bent je eigen thema’s onder ogen te zien en de mate waarin je kunt reflecteren.

In de Basisopleiding Paardencoaching:
Ga je leren hoe je een paard als hulpmiddel kunt inzetten voor de begeleiding van mensen.
Ga je leren welke technieken daarbij van pas komen.
Ga je oefenen om vanuit je gevoel / intuïtie zo zuiver mogelijk te observeren en het gedrag van het paard te interpreteren.
Ga je leren hoe je de begeleiding kunt aanpassen op kinderen, volwassenen en groepen.
Ga je leren hoe je de begeleiding kunt aanpassen op mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking.
Ga je leren hoe je zelf communiceert met anderen en hoe je dit kunt verfijnen.
Is het mogelijk je eigen paard of pony mee te nemen.
Is het werken aan je persoonlijke ontwikkeling een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Praktische informatie:
De Basisopleiding Paardencoaching omvat 5 praktijkdagen van 9.30 tot 16.00 uur. Deze dagen worden om de 2 weken gegeven op onze eigen locatie in Barneveld.

De kosten bedragen € 1.245,00 (btw-vrij). Hierbij inbegrepen zijn koffie/thee, versnaperingen, uitgebreide lunch, syllabus en certificaat van deelname (geaccrediteerd door de NOBCO en gecertificeerd door het CRKBO en Blik op Werk Keurmerk).

De trainingsdagen zijn:
Di 15-10-2019
Di 29-10-2019
Di 12-11-2019
Vr 29-11-2019
Wo 11-12-2019

Mocht je een trainingsdag onverhoopt niet kunnen, dan is het mogelijk om maximaal 1 gemiste dag in een volgende opleiding in te halen!

Let op: Wij organiseren ook een ‘intensive week’ van de Basisopleiding Paardencoaching voor mensen uit het buitenland die de opleiding in één week willen doen (van ma-vr). Heb je interesse om aan een intensive week deel te nemen, laat het ons dan graag weten. Bij voldoende animo organiseren we zo’n week ook in of buiten de vakanties om.

Wil je meedoen aan de Basisopleiding Paardencoaching, stuur dan een email aan info@caprillicoaching.nl.