Basisopleiding Paardencoaching

Basisopleiding Paardencoaching, start 11-09-2020

In de Basisopleiding Paardencoaching leer je met name praktische technieken om paarden op een goede en veilige manier in te zetten als hulpmiddel in de begeleiding van mensen. Hierbij speelt je persoonlijke ontwikkeling ook een belangrijke rol. De opleiding is op MBO-HBO niveau. Hierbij gaan wij niet uit van je intelligentie (IQ), maar wel van de mate waarin je in staat bent om je persoonlijk te ontwikkelen, je bereid bent je eigen thema’s onder ogen te zien en de mate waarin je kunt reflecteren.

In de opleiding Paardencoaching:
Ga je leren hoe je een paard als hulpmiddel kunt inzetten voor de begeleiding van mensen.
Ga je leren welke technieken daarbij van pas komen.
Ga je oefenen om vanuit je gevoel / intuïtie zo zuiver mogelijk te observeren en het gedrag van het paard te interpreteren.
Ga je leren hoe je de begeleiding kunt aanpassen op kinderen, volwassenen en groepen.
Ga je leren hoe je de begeleiding kunt aanpassen op mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking.
Ga je leren hoe je zelf communiceert met anderen en hoe je dit kunt verfijnen.
Is het mogelijk je eigen paard of pony mee te nemen.
Is het werken aan je persoonlijke ontwikkeling een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Praktische informatie:
De opleiding Paardencoaching omvat 5 praktijkdagen van 9.00 tot 16.00 uur duren. Deze dagen worden om de 2 weken gegeven op onze eigen locatie in Barneveld.

De kosten bedragen € 1.245,00 (btw-vrij). Hierbij inbegrepen zijn koffie/thee, versnaperingen, uitgebreide lunch, syllabus en certificaat van deelname (geaccrediteerd door de NOBCO en gecertificeerd door het CRKBO en Blik op Werk).

De trainingsdagen zijn:
Vr 11-09-2019
Vr 25-09-2019
Vr 09-10-2019
Vr 23-10-2019
Vr 06-11-2019

Mocht je een trainingsdag onverhoopt niet kunnen, dan is het altijd mogelijk om de gemiste dag in een volgende opleiding in te halen!

Let op: Wij organiseren ook een ‘intensive week’ van de Basisopleiding Paardencoaching voor mensen die ver weg en/of in het buitenland wonen en die de opleiding in één week willen doen (van ma-vr).  Heb je interesse om aan een intensive week deel te nemen, laat het ons dan graag weten. Bij voldoende animo organiseren we zo’n week, in of buiten de vakanties om.

Wil je meedoen aan de opleiding Paardencoaching, stuur dan een email met je gegevens aan info@caprillicoaching.nl.